Gizli göz atma ve VPN gerçekten güvenli midir?

OTONET’in değişiklik yaptığı Gizlilik Politikası hükümleri “Portal”da yayınlandığı tarihte yürürlülük kazanır. OTONET, “Portal”ından Kullanıcılar tarafından kendisine elektronik ortamdan iletilen kişisel bilgileri, Üyeleri ile yaptığı ‘OTONET Üyelik Sözleşmesi” ile belirlenen amaçlar ve kapsam dışında üçüncü kişilere açıklamayacaktır. 4.1 Arzum ve ilgili tedarikçilerinin belirli hizmetlerinin üçüncü taraflarca sağlanan yazılım veya hizmetlere dayandığını kabul edersiniz. Bu tür hizmetler kullanım kolaylığı sağlayacak şekilde ayarlanmıştır ve üçüncü taraflardan gerekli yasal izin alınır. 3.5 Arzum ve tedarikçileri lisanslı yazılımları veya ilgili işlevleri zaman zaman değiştirebilir, yükseltebilir veya devredebilir ve lisanslı yazılım sistemine yeni işlevler veya hizmetler ekleyebilir. Yukarıda belirtilen yeni işlevlere veya hizmetlere yönelik ayrı bir sözleşmenin mevcut olmaması koşuluyla işbu Sözleşmeye tabi olan ilgili işlev ve hizmetleri kullanma hakkına sahipsiniz. Bu nedenle, hem internet göz atma verilerinizi paylaşma hem de size en yüksek düzeyde güvenlik sağlama konusunda güvenebileceğiniz bir VPN sağlayıcısı seçmeniz önemlidir. VPN’nin internet geçmişinde, arama geçmişinde ve tanımlama bilgilerinde herhangi bir iz bırakmanızı da engellemesi gerekir. Tanımlama bilgilerinin şifrelenmesi özellikle önemlidir; çünkü üçüncü tarafların, kişisel bilgiler, finans bilgileri ve web sitelere gönderdiğiniz ve geri takip ile size ulaşılmasını istemediğiniz içerikler gibi hassas bilgileri görmelerini önler. Kısacası gizli göz atma, tarayıcının göz atma geçmişini, arama geçmişini veya tanımlama bilgileri gibi yerel verileri kaydetmediği bir göz atma yöntemidir. 2.1 Arzum kendisine ait ve Kontrolü altındaki tedarikçilerine ait akıllı platformlar üzerinden akıllı terminallere erişmenizi ve akıllı ekipmanlar arasında ara bağlantı gerçekleştirmenizi sağlayan akıllı ekipman yönetim hizmetleri sunar.

  • Özel nitelikli kişisel veriler üzerinde gerçekleştirilen tüm hareketlerin işlem kayıtları güvenli olarak log’lanmaktadır.
  • Hizmet Sözleşmesi (bundan böyle “Sözleşme” olarak anılacaktır) Arzum ve sizin aranızda imzalanır.
  • VPN, IP adresinizi VPN ana bilgisayarı tarafından yönetilen özel olarak yapılandırılmış bir uzak sunucu üzerinden yeniden yönlendirerek maskeler.

Blizzard’ın çevrim içi oyun hizmetlerine ve etkileşimli oyunlarına ve oyunlarını Battle.net oyun hizmeti Platformu aracılığıyla kullanıma sunan diğer geliştiricilerin (“Lisans Verenler”) etkileşimli oyunlarına gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. (Blizzard’ın ve Lisans Verenlerin oyunları burada toplu olarak “Oyunlar” olarak anılacaktır). Bu Sözleşme, Platformu kurmanız ve kullanmanız için size lisans verilen hüküm ve koşulları belirler ve sizinle Blizzard arasındaki ilişkinin aşağıda belirtilen diğer yönlerini düzenler. Oto.net ikinci el araçların alınıp satıldığı bir elektronik platformdur. OTONET, tarafından “Portal” dâhilinde düzenlenen periyodik anketlere cevap veren kullanıcılardan talep edilen bilgiler, OTONET ve işbirliği içindeki kişiler tarafından bu kullanıcılara doğrudan pazarlama yapmak, istatistikî analiz yapmak ve veri tabanı oluşturmak amacıyla kullanılmaktadır. OTONET, işbu “Gizlilik Politikası” hükümlerini dilediği zaman “Portal”da yayınlamak suretiyle değiştirebilir.

Ayrıca aynı gün yapılan ihalede 29.999’uncu ve 30.001’inci aracı satın alan üyemiz Zuhur Otomotiv’e 1.000 TL ve 1.001 TL değerinde Otopuan, Oto.net’ten hediye edildi. 20 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen “Müzayede” ihalesinde 26 farklı üyeden 87 teklif alan ve kıyasıya bir mücadeleye sahne olan, 2015 model Ford Focus III MCA Style 1.6 TDCİ aracı satın alan Koçsar Otomotiv, oto.net’ten 15.000‘inci aracı alan üyemiz oldu. Çok değerli üyemiz Sebahattin Bey’i 22 Temmuz günü Otomer’deki yeni dükkanında Kasapoğlu Otomotiv’in üye temsilcisi ve ayrıca satış ekibimizin yöneticisi İsmail Parlak ve Genel Müdürümüz Yonca Ulusoy Zaimoğlu ile ziyaret ettik. Bu ziyaretimiz ile hem kendisine oto.net ailesinin bir üyesi olduğu için teşekkür ettik, hem de 2500. 1) Arzum yukarıdaki standartların ihlalinde yer alıp almadığınıza karar verir ve inceleme sonuçlarına göre kullanım lisansınızı askıya alabilir veya feshedebilir veya mevcut anlaşmalar uyarınca başka kısıtlamalar uygulayabilir. 5) Ürünün diğer kullanıcılar tarafından kullanımına müdahalede bulunmak veya bu sürece zarar vermek. Arzum ve tedarikçileri üçüncü tarafların bilgi ve hizmetlerini kontrol etmez veya bu yönde herhangi bir sorumluluk üstlenmez. Bunlardan herhangi biri sisteminize bulaşırsa VPN çalıştırsanız bile cihazınıza zarar verebilir. Bu nedenle, maksimum düzeyde güvenlik sağlamak için VPN ile birlikte kapsamlı bir antivirüs yazılımı kullanmanız önemlidir. Yönlendirici VPN özellikle akıllı televizyon gibi yapılandırılması zor internet bağlantılı cihazları korumak için kullanışlıdır. Ev eğlence sistemlerinizden coğrafi olarak kısıtlandırılmış içeriklere erişmenize de yardımcı olabilir. Kurulumu kolaydır, her zaman etkin güvenlik sağlar ve ağınıza güvenilir olmayan cihazlar bağlandığında oluşabilecek tehlikeleri önler.

4) Arzum veya ilgili tedarikçileri ilgili yasa veya işbu Sözleşmeyi ihlal etmenizden kaynaklanan herhangi bir zarara maruz kalırsa Arzum ve ilgili tedarikçilerinin bundan kaynaklanan zararlarını ve/veya giderlerini tazmin edersiniz. 3) Ürünü sunucunun aşırı yüklenmesine neden olacak şekilde kötü amaçlı olarak kullanmak, web sunucusuna ve ağ bağlantılarına müdahale etmek veya zarar vermek. 3.3 Yazılım uyarlama platformu ve terminallerdeki sınırlamalar nedeniyle lisanslı yazılımları yalnızca yetkili sistem platformu ve terminalinde kullanabilirsiniz; lisanslı yazılımı başka bir terminal ekipmanına kurarsanız donanım veya yazılım düzgün çalışmayabilir. İnternet servis sağlayıcınız internet trafiğinizi göremez ancak VPN sağlayıcınız görebilir. Yani VPN sağlayıcınızın güvenliği ihlal edilirse sizin güvenliğiniz de ihlal edilir. Siteden siteye VPN’ler çoğunlukla büyük ölçekli şirketlerde kullanılır. Uygulanması karmaşıktır ve uzaktan erişim VPN’leri ile eşit düzeyde esneklik sağlamaz ancak büyük departmanlar içinde ve arasında güvenli iletişim kurmanın en etkili yoludur. ABD, Birleşik Krallık ve Almanya’da ise VPN kullanıcılarının yüzdesi daha düşüktür ancak yaklaşık %5 ile hafife alınmayacak düzeydedir.

Aynı internet bağlantısına bağlı birden fazla cihazınız varsa her bir cihaz için ayrı VPN kurmak yerine VPN’yi doğrudan yönlendiriciye uygulamak sizin için daha kolay olabilir. Bu anahtarı yalnızca bilgisayarınız ve VPN uygulamanız bilir; bu da, internet servis sağlayıcınızın internete nereden giriş yaptığınızı görmesini imkansız hâle getirir. Singh-Pall PPTP’yi geliştirirken internet kullanımı gitgide yaygınlaşıyordu ve tüketici kullanımına hazır gelişmiş güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyulmaya başlandı. Normalde çevrimiçi olduğunuzda internet servis sağlayıcınız (İSS) bağlantınızı sağlar. Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. Oto.net ailesinin bir üyesi oldukları ve bu sevinci birlikte yaşadığımız için teşekkür ederek, 25.000’inci aracımızın hatırası olarak 3 gece 4 günlük “Kıbrıs tatil” hediyesini Erçal Fındık Otomotiv’i temsilen satış müdürleri Koral DEMİRCİ’ye sunduk. 9 Ağustos 2017 tarihinde düzenlenen “Müzayede” ihalesinde kıyasıya bir mücadeleden sonra 2014 Model Renault Clio Sportourer Joy aracı satın alan Erçal Fındık Otomotiv 25.000’inci aracı alan üyemiz oldu. Yaşımızı doldurmadan, oto.net platformu üzerinden 10.000’inci aracın satışını tamamladığımız için çok mutluyuz.

Özel nitelikli kişisel verilerin erişildiği yazılımlara ait kullanıcı yetkilendirmeleri yapılmakta, bu yazılımların güvenlik testleri düzenli olarak yapılmakta/yaptırılmakta ve test sonuçları kayıt altına alınmaktadır. Özel nitelikli kişisel verilerin bulunduğu ortamlara ait güvenlik güncellemeleri sürekli takip edilmekte, gerekli güvenlik testleri düzenli olarak yapılmakta/yaptırılmakta ve test sonuçları kayıt altına alınmaktadır. OTONET, kullanıcılar ve kullanıcıların “Portal”ı kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak İnternet’in kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, ana bellekte veya e-postanızdan veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Üyelik veya “Portal” üzerindeki çeşitli form ve oylamaların doldurulması suretiyle kullanıcıların kendileriyle ilgili bir takım kişisel bilgileri (isim-soyisim, firma bilgileri, telefon, adres veya e-posta adresleri gibi) OTONET’e vermeleri gerekmektedir.

Düzenli olarak herkese açık Wi-Fi ağlarına bağlanıyorsanız bu ihtimali göz önünde bulundurmalısınız. İnternet trafiğinizi kimlerin izleyebileceğini ve sizden neler çalabileceğini (ör. parolalar, kişisel veriler, ödeme bilgileri ve hatta kimliğiniz) asla bilemezsiniz. O zamanlar antivirüs yazılımları, zararlı ve casus yazılımların bilgisayar sistemlerine bulaşmasını engelleme konusunda etkili olsa da, kullanıcılar ve şirketler internet tarama geçmişlerini saklayabilecek bir şifreleme yazılımı da talep ediyordu. İnternete bağlanarak kendinizi ve işletmenizi, kişisel bilgiler ve web’e göz atma geçmişinden ödeme verilerine kadar her türlü bilgiyi çalabilecek bilgisayar korsanlarına ve hırsızlara karşı açık hedef hâline getirirsiniz. Özel nitelikli kişisel verilere erişim WAF aracılığıyla korunmaktadır. Özel nitelikli kişisel verilere uzaktan erişim sağlandığı hallerde en az iki kademeli doğrulama sistemi kullanılmaktadır.

3.2 Ürünün herhangi bir şekilde lisanslanması, satılması, kiralanması, devredilmesi veya diğer ticari amaçlar doğrultusunda kullanılması yasaktır. 1.1 Lisanslı yazılım Arzum tarafından geliştirilen, belirli sistemlerin mobil terminallerine indirilen, kurulan ve buralarda uygulanan yazılım sistemini ifade eder. Ancak yönlendiricinizin kullanıcı arayüzü yoksa yönetmesi daha zor olabilir; bu da gelen bağlantıları engellemesine neden olur. VPN kurulurken uç nokta, VPN bağlantısını çalıştırır ve diğer uç noktaya bağlanarak şifreleme tünelini oluşturur. Bu VPN türü kişisel kullanım için idealdir ancak büyük ölçekli işletmelerin kompleks ihtiyaçlarını karşılayamayabilir. Uzaktan erişim VPN’leri, kullanıcıyı bir uzak sunucuya bağlayarak çalışır. 1993 yılında, Columbia Üniversitesi ve AT&T Bell Laboratuvarları’ndan bir ekip, swIPE (yazılım IP şifreleme protokolü) olarak adlandırılan, günümüzdeki VPN’in ilk versiyonunu oluşturmayı başardı.